Tehnička škola Sisak sudjelovala je u Erasmus + projektu LIFE (Living in an Inclusive and Fair Europe), koji je trajao od 01.09.2019. godine do 31.08.2021., no zbog cijele situacije s koronom i ne mogućnošću odrađivanja svih mobilnosti produžen je na još 6 mjeseci, te tako sa 2.mjesecom 2022. godine projekt završava.

Glavni ciljevi LIFE projekta bili su poboljšanje osnovnih vještina učenika, podizanje svijesti učenika o važnosti Europe u njihovom svakodnevnom i budućem životu, stvaranje interesa za EU, njene institucije i EU izbore… 

“Pet škola iz pet različitih zemalja objedinjuje želju da otvori um svojih učenika za postizanje ciljeva projekta LIFE: Slovenija, Hrvatska, Poljska, Rumunjska i Francuska, kao vodeća zemlja. Unatoč vrlo različitim političkim i društvenim situacijama, naše zemlje i škole suočavaju se sa sličnim problemima društvenih i obrazovnih problema: potrebe za inkluzijom, obitelji s niskim primanjima ili obitelji s jednim roditeljem, nedostatak akademskih vještina… I na kraju ovog projekta nadamo se da smo upoznali naše učenike da su oni ti koji kreiraju budućnost Europe.

Iako je planirano provesti svih 5 mobilnosti u sve zemlje, odrađene su samo tri mobilnosti, i to prva mobilnost za profesore. Tehnička škola Sisak imala je priliku ugostiti naše partnere iz Francuske, Slovenije, Poljske i Rumunjske. Ukupno pet dana upoznali smo ih s našom školom i našim projektima, kao i s tradicijom Siska i Zagreba.

Iduće dvije mobilnosti bile su namijenjene učenicima, te je ukupno 4 naših profesora i 12 učenika dobilo priliku za posjet naših partnera.

Od 22.11.2021. do 27.11.2021. posjetili smo Poljsku, odnosno grad Chelmzu. Uz svakodnevne radionice i odrađivanja aktivnosti iz projekta učenici su uspjeli posjetiti i nekoliko velikih poljskih gradova kao što su Torun, Gdanjsk, Varšava i Krakov.

Zadnja mobilnost odrađena je u Francuskoj od 09.01.2022. do 15.01.2022., u gradu Soissonu, svega udaljen 80tak kilometara od Pariza. Učenici su posjetili i Pariz i njegove najveće znamenitosti- Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede, prošetati se po najpoznatijoj ulici Champs Elysees, te Montmarter- najviši dio Pariza, s kojeg se pruža pogled na cijeli Pariz, te se nalazi bazilika Sacre-Coeur.”

Galerijia