Procedure za ulazak u školu

COVID-19 PREVENTIVNE MJERE ZA UČENIKE

MOLIMO VAS DA OZBILJNO SHVATITE NAVEDENE MJERE TE DA IH SE U POTPUNOSTI PRIDRŽAVATE

Prije polaska u školu obavezno je izmjeriti tjelesnu temperaturu (ako je povišena ne dolaziti u školu).

Ukoliko pokazujete simptome bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, gubitak osjeta njuha ili okusa, povraćanje, dijareja i sl.) i ukoliko smatrate da ste bili u kontaktu s oboljelom osobom, javljate se svojim liječnicima ili nadležnoj epidemiološkoj službi, te postupate prema njihovim uputama.

Svaku preporuku liječnika i epidemiološke službe (testiranje, samoizolacija) potrebno je isti dan javiti razrednicima koji će o tome obavijestiti ravnatelja i pedagošku službu škole.

Kretanje po školi

U školu ne smiju ući osobe koje nisu zaposlenici i učenici škole.

Učenici prije početka nastave čekaju ispred škole održavajući fizičku distancu s drugim učenicima, posebno s učenicima drugih razreda.

Važno je da učenici dođu na vrijeme ispred škole kako bi ih u predviđeno vrijeme nastavnici mogli odvesti do razreda.

U školu je moguće ući isključivo s zaštitnom maskom za lice i obveza je nositi ju tijekom cijelog boravka u školi.

Na ulazu u školu učenici dezinficiraju ruke i obuću, a u svakoj učionici nalazi se  dezinfekcijsko sredstvo za ruke.

Kretanje od ulaza do učionica, i obrnuto, moguće je uz pratnju nastavnika i drugih zaposlenika škole. Školskim hodnikom, prilikom ulaska i izlaska učenika, kretat će se prema oznakama, u jednom smjeru, desnom stranom hodnika. Vrlo važno je održavati fizičku distancu od 2 metra, posebno s učenicima drugih razrednih odjela.

Nastava je organizirana u tzv. blok satovima, a učenici ne mijenjaju učionice. Nastavnik ostaje u učionici i tijekom odmora kako bi osigurao da se učenici nepotrebno ne kreću po hodnicima. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u samoj školi, odmori učenika odvijat će se isključivo u učionicama.

Tijekom odmora obavezno je provjetravanje učionice. Ako postoje prozori na kip isti stalno trebaju biti otvoreni.

Nastavnik koji izvodi zadnji sat prema rasporedu, nakon završetka sata izvest će učenike do izlaza iz škole, pazeći da se učenici ne zadržavaju u prostorijama škole i da poštuju fizički razmak od 2 metra posebno s učenicima drugog razrednog odjela.

Nastavu koja se održava on line učenici su obavezni pratiti isto kao i nastavu u učionici, te izvršavati sve školske obaveze.

Učenici koji imaju nastavu u prizemlju, koriste toalet u prizemlju, a učenici koji koriste učionice na katu, koriste toalet na katu. Više od dva učenika ne mogu istovremeno boraviti u sanitarnim prostorijama. Sanitarne prostorije dezinficirat će se nakon početka svakog nastavnog sata.

Ukoliko učenici počnu pokazivati simptome bolesti dok su u školi, obavezni su javiti se pedagoškoj službi ili ravnatelju koji će to evidentirati i obavijestiti roditelje.

U DOKUMENTU U PRIVITKU JE RASPORED ULAZAKA UČENIKA U ŠKOLU ZA JUTARNJI TURNUS.